Over Eline Hoogenboom

Mijn juf uit groep 2 was mijn favoriete juf. Ze snapte waarom ik zo vaak draaide op mijn stoel en liever anderen hielp dan mezelf. Ze had een stippenrok en mijn moeder maakte er ook eentje voor mij. Als ik naast haar mocht zitten, op het kleine stoeltje, dan trok ik hem aan. En zij ook. Nog steeds zijn stippen favoriet. Juf van Vliet was mijn allereerste rolmodel.

Meiden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het is mijn drive hen te voorzien van goede tools en rolmodellen om tot goede keuzes en een sterke identiteit te komen. Om hen te helpen krachtige vrouwen te worden die van betekenis zijn voor de wereld om hen heen.” Meiden hebben mijn hart. Niet in de laatste plaats omdat ik er zelf ooit eentje was, vol onzekerheid, problemen en op zoek naar bevestiging, op zoek naar mijn echte ik. Wie ik echt was, ontdekte ik toen God me liet zien dat ik geliefd ben. Toen kon ik gaan zien wat ik voor de wereld wilde en kon betekenen.

Al die tijd waren er belangrijke mensen in mijn leven. Een lerares Nederlands die me stimuleerde. Mijn oom en tante die me in huis namen. Mijn ouders. Zo iemand wil ik voor meiden van nu zijn.

Eline stuurt aan, spreekt, schrijft, verzint en bedenkt. Maar het belangrijkste is dat ze haar leven deelt met meiden en laat zien dat een leven met God met vallen en opstaan gaat maar wel de moeite waard is!

God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid.