Hallo jeugdleider!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze site! Tienermeiden -en natuurlijk ook jongens- leven in een overweldigende wereld. Een wereld die vol zit met keuzes en verleidingen. Een wereld die hen soms uitput en doet twijfelen aan hun geloof in God. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dichtbij tieners staan. Dat ervaar je als jeugdleider vast volop in je werk.

Een (t)huis voor tienermeiden
Huis van Belle is er al meer dan 5 jaar voor tienermeiden, om hen te empoweren en hun identiteit in God te helpen vinden. Dat doen we door onze website huisvanbelle.nl en sociale media waar we dagelijks contact hebben met duizenden meiden op zoek naar bemoediging. We schrijven blogs over geloof, muziek en alles wat meiden bezighoudt. Daarnaast geven we Belle uit: het enige christelijke tijdschrift voor meiden. We horen vaak terug hoe blij moeders en meiden hiermee zijn en letterlijk God leren kennen of hun twijfels overwinnen door artikelen die ze lezen. Bijvoorbeeld van Fleur, Roos en Charlotte: lees hun verhalen hier. Ook laten we met onze evenementen meiden voelen dat ze er niet alleen voor staan. We durven wel te zeggen dat we heel belangrijk zijn voor de (geloofs)ontwikkeling van tienermeiden in Nederland.

Relevant voor én met jou!
Geloofsopvoeding is belangrijk. Kerken en ouders zoeken nog naar de juiste aanpak, zo bleek onlangs uit onderzoek van de HGJB. Ouders willen vanuit de kerk meer gevoed worden. Begin dit jaar deden we zelf onderzoek naar hoe ouders naar Huis van Belle kijken en welke thema’s er spelen. Ouders beoordelen Huis van Belle minimaal met een 8! We zijn er echt blij mee dat ze zien hoe waardevol wij voor hun dochters en ouders zijn. Ouders geven aan dat vooral verliefdheid, seksualiteit, lichaam & zelfbeeld en geloof hot topics zijn. Seksualiteit bespreken vinden ze erg lastig. Ook zouden ze graag meer handvatten willen hebben om geloofsopvoeding, wetenschap, verliefdheid/relaties, online en digitale trends.
Huis van Belle wil, naast de meiden en ouders, ook relevant zijn voor jeugdleiders. Daarom hebben we alvast (komende maanden wordt het pakket voor jeugdleiders uitgebreid!) het volgende voor jou:

  • Workshops over geloof, liefde, zelfbeeld en andere thema’s die bij jou gehouden kunnen worden
  • Informatie/promotie-pakket voor jeugdleiders met de laatste Belle, uitleg over Huis van Belle en wat we bieden. Te bestellen in onze webshop.
  • Boekje 100 tips voor ouders van tienermeiden

Iets terug doen: collecte in je kerk
Huis van Belle wordt door vrijwilligers gerund en drijft op steun van donateurs en inkomsten van het tijdschrift. We zijn een stichting zonder winstoogmerk. Met de inkomsten die we werven, dekken we ongeveer de helft van onze kosten. Je zou ons geweldig helpen als je in je gemeente voor ons wilt collecteren. Materialen om te laten zien tijdens de collecte en meer informatie vind je hier. Alvast heel erg bedankt!

Zijn er nog vragen of thema’s waar je meer over wilt weten? Of wil je op de contactlijst van jeugdleiders komen zodat je meer informatie ontvangt, zodra we het pakket hebben uitgebreid? Mail ons dan gerust!