Mieke van Velzen op de Huis van Belledag!

Op 11 maart is het zover; de 3e Huis van Belledag op de CHE in Ede. We hebben heel wat mensen bereid gevonden om een workshop te verzorgen voor onze meiden. Eén van de workshops zal gaan over social media en deze wordt gegeven door Mieke van Velzen. Omdat in het ouderprogramma ook een workshop gegeven wordt over dit onderwerp leek het ons leuk om wat meer te vertellen over dat wat de meiden hierover gaan horen. Het woord is aan Mieke.

Wil je jezelf voorstellen en vertellen waar je in het dagelijks leven mee bezig bent?

Natuurlijk; leuk! Mijn naam is Mieke en ik ben 34 jaar, alweer 12 jaar heel gelukkig getrouwd met Kees en moeder van 3 kinderen. Ik schrijf lesmethodes, spreek regelmatig in kerken en jeugdgroepen en ik geef workshops en lessen op scholen.

 

Kun je wat meer vertellen over die lesmethodes?

De lesmethode die ik schreef voor het Basisonderwijs over pesten wordt zeer enthousiast ontvangen. Een leerkracht uit groep 7 noemt het de beste methode op gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Daar ben ik ontzettend trots op; een klas die volledig verandert en kinderen die zich eerder niet veilig voelde, volledig te zien opbloeien. I LOVE my job.

Ik heb in veel jeugdgroepen over seks gesproken en dat waren stuk voor stuk hele bijzondere avonden. Na ook een aantal trainingen te hebben gegeven aan jeugdleiders en jongerenwerkers ben ik, samen met Pauline Eikelboom, gestart met de werkmap ‘Lets Talk About Seks’. Een meer dan 250 pagina’s dikke werkmap vol met informatie, reflectie en praktische werkvormen voor tienergroepen. Tijdens al mijn momenten met tieners heb ik honderden vragen verzameld die in de werkmap allemaal terugkomen.

Welk onderwerp heeft jouw hart als het gaat om tienermeiden?

Tienermeiden zelf hebben mijn hart en ik denk dat dat de basis is. De meiden van tegenwoordig groeien op in een wereld waar (social) media een hele grote rol heeft. Die wereld heeft een grote invloed op hun vriendschappen, op hoe ze naar zichzelf kijken, hoe ze over seks en relaties denken en op de keuzes die ze maken. Belangrijke keuzes die enorm toekomstbepalend zijn.

Wil je iets vertellen over de workshop die je op 11 maart gaat geven?

Om te beginnen; ik heb er ontzettend veel zin in! Ik wil samen met de meiden de wereld van social media induiken. Ze gaan ontdekken hoe leuk social media is, maar ook welke gevaren er om de hoek liggen. Zo gaan we het hebben over hun online imago, dat je meer bent dan je likes op je social media, en over actuele onderwerpen als sexting. Maar het leukste; ik laat ze met hun smartphones zelf anoniem reageren op stellingen en hun brandende vragen aan mij stellen. Meiden vinden dit altijd ontzettend gaaf; juist omdat het anoniem is zijn ze super eerlijk en open. Het wordt leuk!

Dank je wel Mieke! We zijn heel blij met jouw workshop op onze Huis van Belledag; relevantie en fun, beter kan niet. Heel veel succes met de laatste voorbereidingen.

De werkmappen van Mieke van Velzen zijn uitgebreid zeer bruikbaar voor jongerenwerkers en docenten. Mocht je interesse hebben kijk dan even op haar websites;  www.letstalkaboutseks.nl  en www.ikbenstyl.nl. Tip eventueel de jeugdleider van je dochter 😉

Heeft jouw dochter zich al opgegeven voor de Huis van Belledag? Dat kan nog via huisvanbelle.nl/belledag2017 en meld jezelf dan meteen aan voor het ouderprogramma door een mail te sturen naar marit@huisvanbelle.nl