Onze missie

“Ik zie zo erg op tegen de brugklas dat ik vanavond met een zak over mijn hoofd wil gaan slapen en nooit meer wakker wil worden…”

Een berichtje op onze site van een meisje uit groep acht om een uur of elf ’s avonds. Ik stel me dan zo voor dat ze daar ligt, onder haar dekbed, te googlen op haar telefoontje op ‘als je dood wilt’. Zo kwam dit meisje bij ons terecht. Als team kwamen we bij elkaar om voor haar te bidden en ik huilde om de enorme eenzaamheid die uit dit berichtje sprak.

Zo zijn er nog veel meer verhalen. Een van ‘onze’ meiden die zo prachtig is maar het zelf niet ziet en op de wachtlijst staat van een eetstoorniskliniek. Een andere prachtige meid die net aan haar vriendinnen heeft verteld dat ze op jongens én meisjes valt en dat durfde omdat ze zich door ons zo geaccepteerd voelde. Niet elk verhaal is zo heftig. We zien genoeg meiden met ‘gewone’ puberproblemen die door het leven heen rollen. Gelukkig! Maar ook zij zijn onzeker en hebben vragen.

meidenselfieMeiden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Wij geloven in deze prachtige meiden die de sterke vrouwen van de volgende generatie zijn! Daarom is Huis van Belle er, om deze meiden een veilige plek te bieden om hun identiteit in God te vinden.

We geloven dat dat begint bij weten wie je bent, een geliefde dochter van God. Uniek gemaakt, gewild vanaf het allereerste begin (Psalm 139). Dat zorgt dat je stevig in je schoenen staat. Betere keuzes maakt en oog hebt voor anderen.

We geloven ook dat een leven met God niet betekent dat alles vanzelf gaat. Daar weten ‘onze’ meiden alles vanaf. Om maar wat te noemen: 1 op de 4 maakt voor haar zestiende een nare seksuele ervaring mee. Van 1 op de 7 meiden zijn de ouders gescheiden. Anorexia komt onder steeds jongere meiden voor. De grote invloed van social media op het schoonheidsideaal. De verschuiving van kerk en geloofsbeleving.

stralendmeisjeklein

Wij zien dat de wereld overweldigend kan zijn voor meiden. De grote druk die op hen ligt om de juiste keuzes te maken, veel (dreigende) veranderingen in de maatschappij, het gevoel niets te willen missen en alles perfect te moeten doen…In Psalm 139 staat ook dat de Vader alles in al jouw levensboek heeft opgeschreven. Er zijn witte en zwarte bladzijden. We leven meiden zo’n leven voor: met ups en downs maar dicht bij God. Want het leven is het zo waard om te leven!

Lees ook: 8 trends onder tienermeiden die wij signaleren

Daarom is Huis van Belle er! Wij willen een veilige plek bieden waar meiden eerlijke verhalen horen over het leven en bemoedigd worden in hun geloof. We zijn een luisterend en adviserend oor waar nodig, een grote zus die je bij de hand neemt en geruststelt. Een thuis waar je compleet geliefd wordt zoals je bent. Juist als je niet meer alles van je ouders aanneemt omdat je zelf je mening gaat vormen, zijn wij er.

De kracht van Huis van Belle

Rolmodellen – Wij bieden ons zelf aan als kwetsbare en krachtige rolmodellen die eerlijk zijn over het leven.
Gods liefde – We zijn vol van Gods levensveranderende liefde en willen dat heel graag verder vertellen!
Imperfect perfect – We doen niet aan ideaalbeelden. We laten een realistisch schoonheidsideaal zien. Er wordt bij ons niet gephotoshopt aan lijven en we maken nauwelijks gebruik van modellen. Alle meiden die voorbijkomen zijn echt, imperfect perfect.
Free thinking – We doen niet aan opgeheven vingertjes. Een stevige identiteit krijg je door je eigen mening te vormen.  Wel denken we mee, laten we onze valkuilen zien, signaleren we belangrijke trends en hypes en spiegelen dat zodat meiden weten waar ze aan toe zijn
Duiden en geruststellen – In een onrustige wereld vol verschuivingen en aanslagen of heftige hypes, zijn we er op die momenten en helpen meiden hun mening te vormen en stellen gerust waar nodig.
Antwoorden – We geven antwoorden op hun vragen op het gebied van zelfbeeld, seks, grenzen aangeven, hun lichaam, en de online wereld. Kennis maakt weerbaar en dat geeft zekerheid en duidelijkheid.
♥ Een moment voor jezelf – wij bieden naast zinnige dingen ook leuke dingen. Het leven is mooi, dat vieren we graag!
Onderzoek – We onderzoeken waar de meiden mee bezig zijn en op welke plekken ze zich bevinden en zorgen dat we daar relevant zijn.

Heb jij ook hart voor tienermeiden? Draag bij!

 

Je kunt ons helpen door meebouwer te worden en ons te met geld of gebed te ondersteunen. Klik hier.