Ouders

Alle ouders krijgen er mee te maken. Die tijd dat je dochter besluit dat het tijd is dat zij zelf gaat bedenken hoe ze haar leven wil inrichten. LOSLATEN is het grote devies. Maar hoe laat je nou goed los? Hoeveel ruimte geef je dochterlief, wat laat je wel en wat laat je niet toe? En áls je haar dan loslaat, dan hoop je dat ze een beetje op plekken komt die je kunt vertrouwen.

Huis van Belle wil zo’n plek zijn. Een veilig thuis waar je dochter haar eigen mening ontwikkelt, ziet hoe andere meiden en gelovige rolmodellen hun leven inrichten. Praat met anderen, de vragen stelt die ze thuis niet meer durft te stellen, de problemen deelt waar ze mee loopt.

vaderdochterUit ons onderzoek vorig jaar bleek hoe onze meiden de (geloofs)opvoeding van hun ouders waardeerden. De gesprekken na het eten aan de keukentafel bijvoorbeeld. Maar ook gaven ze aan dat het nu tijd werd hun eigen mening te ontwikkelen. En juist in deze fase kan het moeilijk zijn die quality time en échte gesprekken met je dochter te hebben.

Wij zijn blij dat ze bij ons die plek vindt. We hopen dat jij als ouder ook onze waardevolle impact in levens van tienermeiden ziet. Daarom zou het te gek zijn als je ons werk wilt steunen zodat we die veilige plek kunnen blijven bieden en je dochter een heel ander geluid laten horen dan ze dagelijks hoort. Een realistisch geluid, over haar lichaam en over het leven met God.

Wil je ons steunen? Lees hier hoe.

Ook willen we JOU als ouder graag ondersteunen! We begrijpen dat loslaten lastig is en dat je graag die gesprekken met je dochter blijft hebben. Daarom bedenken we manieren om jullie samen te brengen en er voor jou te zijn. Jij kent haar het beste, wij weten wat haar bezighoudt. Zo organiseerden we op onze Belledag een speciaal ouderprogramma, waar enthousiast op werd gereageerd. En maakten we de poster ‘Gebed voor mijn dochter’, waarin je mooie teksten vindt om uit te bidden voor je dochter. Download de poster: Poster Gebed voor mijn dochter.

Houd ons in de gaten, er komt nieuws aan!