Het persoonlijke verhaal van Fleur

Huis van Belle bestaat 5 jaar. Door de jaren heen hoorden we regelmatig hartverwarmende verhalen van meiden, over wat wij voor hen betekenen. Dat delen we graag met je. Daarom spraken we een paar meiden om hun verhaal op te schrijven. Dit is het verhaal van Fleur!

Het is 2015. Fleur heeft een lastig jaar. Er zijn een paar mensen bij haar vriendengroep gekomen. Ze zijn gevlucht uit Pakistan en zitten nu bij haar in de kerk. Een hechte band ontstaat. Maar de vreugde is niet voor lang. Het gezin wordt Nederland uitgezet en moet naar Italië. De vriendengroep is verward, want het gezin kent de taal, de kinderen gaan naar school en ze hebben een leven hier opgebouwd. Ze bidden dat het niet gebeurt… Ondanks alle gebeden, worden hun vrienden toch het land uitgezet. Fleur snapt het niet. Ze vraagt God waar Hij is en waarom Hij niet luistert. Ze zoekt bevestiging van Zijn bestaan. Ze vraagt aan Hem of Hij zich wil laten zien. Ze vraagt en ze zoekt. En dan leest ze in een Belle dat God van haar houdt, haar de weg wijst en er voor haar is. Fleur ontdekt dat ze naar Hem toe mag komen met al haar zorgen, pijn en verdriet. Als ze dit leest begint ze spontaan te huilen en leert Jezus opnieuw kennen.

Ik weet dat ik er mag zijn, dankzij Belle

Op één van de moeilijkste momenten van haar leven, leest Fleur de Belle die haar moeder voor haar meenam van het christelijk boekwinkeltje in het dorp. Deze Belle raakt haar enorm. En door die Belle staat Fleur nu ontzettend sterk in haar geloof: haar band met God is gegroeid. Fleur staat positief in het leven en durft haar geloof met anderen te delen.

Dit zegt Fleur over Huis van Belle: “Van de verhalen die Huis van Belle vertelt kan iedereen wat leren. Ze laten meiden zien dat ze er mogen zijn. Dat God van ze houdt en er voor ze zal zijn. Huis van Belle geeft je zelfvertrouwen!”

Steun Huis van Belle!

Wil jij eraan bijdragen dat Huis van Belle de komende jaren nog veel meer meiden zoals Fleur bereikt? Steun ons dan! Met een gift of maandelijkse bijdrage help je ons om meiden te helpen zich staande te houden in deze overweldigende wereld. Huis van Belle helpt hen op weg naar God en zichzelf door middel van blogs, het tijdschrift Belle en evenementen.

Leuk boekje!

Speciaal voor jou hebben we een superleuk boekje met toptips gemaakt dat je via de webshop kunt bestellen. Bestel het hier (klik).