Het persoonlijke verhaal van Jaël


Huis van Belle bestaat 5 jaar. Door de jaren heen hoorden we regelmatig hartverwarmende verhalen van meiden, over wat wij voor hen betekenen. Dat delen we graag met je. Daarom spraken we een paar meiden om hun verhaal op te schrijven. Dit is het verhaal van Jaël.

Het is drie jaar geleden toen Jaël naar de brugklas ging. En dat vond ze best wel spannend. Ze ging naar een christelijke school, maar er zijn maar weinig christelijke klasgenootjes. Zelf is ze wel veel met het geloof bezig. Ze vindt het fijn om elke dag te bidden en uit de Bijbel te lezen. Maar op school is het lastig…. Ze is bang dat mensen het raar vinden dat ze zo met haar geloof bezig is, en ze weet niet zo goed hoe ze er mee om moet gaan.

Door Huis van Belle sta ik steviger in mijn schoenen en durf ik mijn geloof te delen met klasgenootjes.

Bij Huis van Belle las ze tips over hoe ze hiermee om kan gaan. “Ik vond het fijn om te merken dat er ontzettend veel leeftijdsgenootjes zijn die ook geloven. En daar echt mee bezig zijn. Dat helpt heel erg, vooral in de brugklas. De dingen die ik las bij Huis van Belle maakten mijn geloof sterker, en dat helpt ook op school.” Door dat sterkere geloof, durft ze haar kettinkje met kruisje te dragen. Dat was wel spannend in het begin. Maar door het dragen van het kettinkje ontstaan er mooie gesprekken met klasgenoten. “Ik ben nu goede vriendinnen met een meisje uit mijn klas. Met haar heb ik fijne gesprekken over het geloof, terwijl ze eigenlijk niets met het geloof heeft.”

Door wat Jaël leest van Huis van Belle staat ze veel sterker in haar geloof. En ze staat zelf een stuk zekerder in haar schoenen. Daardoor durft ze haar geloof te uiten naar andere mensen.

Steun Huis van Belle!

Wil jij eraan bijdragen dat Huis van Belle de komende jaren nog veel meer meiden zoals Jaël bereikt? Steun ons dan! Met een gift of maandelijkse bijdrage help je ons om meiden te helpen zich staande te houden in deze overweldigende wereld. Huis van Belle helpt hen op weg naar God en zichzelf door middel van blogs, het tijdschrift Belle en evenementen.

Leuk boekje!

Speciaal voor jou hebben we een superleuk boekje met toptips gemaakt dat je via de webshop kunt bestellen. Bestel het hier (klik).