Programma voor ouders op de Belledag!

Op 11 maart 2017 gaat het eindelijk weer gebeuren. De derde Huis van Belledag op de Christelijke Hogeschool in Ede. We zijn extra druk in de weer want dit keer hebben we ook een programma voor ouders en jeugdleiders van de meiden! Want als Huis van Belle ondersteunen we graag de ouders bij het opvoeden van een tienerdochter. Als de meiden lekker in hun programma zitten hebben wij de koffie klaar en daarna volgt er een inspirerende workshop van Raise Up. Voor ALLE ouders en het is gratis. Raise Up stelt zich voor:

header-photo

Even voorstellen;

Wie zijn de drijvende krachten achter Raise Up?

Erik Smit is getrouwd met Veronique en samen hebben ze zes kinderen waarvan vier pleegkinderen. Hij heeft een grote liefde voor de Bijbel en wil mensen helpen die toe te passen in de praktijk van het leven. Wietske Noordzij is getrouwd met Lex en ze hebben twee kinderen. Hun huis staat open voor jongeren die een tijdelijk of langdurig plekje nodig hebben. Wietske wil mensen inspireren en toerusten om kinderen en jongeren te versterken en bekend te maken met wie God is en helpen te leven zoals Hij dat bedoelt.

socialmediajongeren

Waarom hebben jullie Raise Up opgericht?

Met Raise Up geven we op allerlei manieren tips, ondersteuning en toerusting aan mensen die iets met kinderen en jongeren hebben: ouders, kinderwerkers, jeugdleiders, kerken, scholen, organisaties, hulpverleners. We schreven samen een boek (Maak ze sterk) over weerbaarheid. Daarna kregen we ontzettend veel vragen van ouders en anderen, die tips en ondersteuning wilden. Die vragen gingen over sociale media, gamen, seksualiteit, opvoeden… gewoon de dingen van het leven eigenlijk. En het zijn juist de mensen die dichtbij een kind of tiener staan, die echt verschil kunnen maken. Maar hoe je dat doet, dat valt niet altijd mee. Met Raise Up willen we hen ondersteunen en op weg helpen.

Kun je een tipje van de sluier oplichten over de workshop die jullie gaan verzorgen op 11 maart?

In het leven van meiden spelen internet en sociale media een behoorlijke rol. Wat ze zien en meemaken, heeft invloed op hoe ze naar zichzelf kijken, hoe ze over dingen denken en uiteindelijk op de keuzes die ze maken. Mooi en aantrekkelijk zijn, sexy zijn, jongens en seksualiteit zijn thema’s die in meiden-media veel naar voren komen. Wat doet dat met hen? Hoe kun je ze daarmee leren omgaan? Hoe ga je het gesprek aan? We hebben een heel leuk programma in elkaar gezet met veel praktische tips waar je zowel als ouder en als meidenwerker echt iets mee kunt. Er is op die dag ook ruimte om na te praten en gericht advies te vragen.

belledag

Welke vragen/ dilemma’s kom je het meest tegen bij ouders m.b.t. dit onderwerp?

Het is één van de thema’s waar we veel vragen over krijgen. Het is niet zo makkelijk om goed op de hoogte te blijven van wat je dochter ziet en doet op internet en sociale media. Je wilt haar een gezond zelfbeeld mee geven en je wilt haar helpen om goede keuzes te maken, ook wat betreft seksualiteit. Maar hoe doe je dat en hoe ga je dat gesprek aan? Wat geef je mee zodat ze ook echt steviger in haar schoenen staat?  Daarbij speelt vaak ook de vraag hoe je de Bijbel daarin mee kunt nemen en wat je met de Bijbel ‘kunt’ in deze tijd. Wat als je dochter twijfels heeft over het geloof of de Bijbel niet serieus neemt, hoe kun je haar dan toch op dit terrein de weg wijzen?

Daarnaast krijgen we ook veel vragen over sexting: seksueel getinte foto’s en berichtjes versturen. Dit komt veel voor onder jongeren. Veel ouders en jeugdleiders vragen ons hoe ze tieners daarin kunnen begeleiden.

Het programma voor ouders start bij aanvang van de Belledag om 10 uur en eindigt om 12.00 uur. Daarna kun je het gezellige Ede in! Het programma is gratis en er is koffie en thee.

We vinden het fijn om te weten hoeveel ouders/ jeugdwerkers de workshop willen volgen. Stuur een mail naar marit@huisvanbelle.nl  met hoeveel personen je dit programma wilt volgen.