Het persoonlijke verhaal van Roos

Huis van Belle bestaat 5 jaar. Door de jaren heen hoorden we regelmatig hartverwarmende verhalen van meiden, over wat wij voor hen betekenen. Dat delen we graag met je. Daarom spraken we een paar meiden om hun verhaal op te schrijven. Vandaag het verhaal van Roos.

Het avontuur met Huis van Belle begon voor Roos bij haar vader. Hij stuurde zijn dochter een linkje naar één van onze eerste blogs, waarin we trots vertelden dat we een hele maand bestonden. “Ik was meteen verkocht. Huis van Belle en ik hebben veel meegemaakt. Op mijn 12e won ik een winactie, toen ik beloofde je kaartje uit te delen aan alle meiden die op mijn feestje kwamen. Een paar jaren later stortte ik mijn hart uit bij Huis van Belle, toen een jongen me had gedumpt.”

Belle heeft bijgedragen aan wie ik nu ben

Roos kwamen we in de loop der jaren veel tegen. Ook op een girlsnight in Dordrecht, waar ze reageerde op een oproepje voor een theaterstukje op de Belledag van 2014. Samen met haar vriendin genoot ze van deze ervaring. Daarna kwamen we elkaar tegen op New Wine, de EOJD en heel vaak in ons internethuisje en magazine. Nu Roos bijna 17 is, laat ze Belle een beetje los. Ze vertelde ons iets moois: ”Je groeide, meid wat gaaf om te zien wat je impact vandaag de dag is op zoveel jonge vrouwen! Ik groeide met je mee. Je hebt bijgedragen aan wie ik nu ben, een jonge vrouw die haar Hemelse Vader kent, weet hoe waardevol ik ben en hoe groot de kracht is die in mij zit. Dankjewel, Belle.”

 

Het persoonlijke verhaal van Fleur

Het is 2015. Fleur heeft een lastig jaar. Er zijn een paar mensen bij haar vriendengroep gekomen. Ze zijn gevlucht uit Pakistan en zitten nu bij haar in de kerk. Een hechte band ontstaat. Maar de vreugde is niet voor lang. Het gezin wordt Nederland uitgezet en moet naar Italië. De vriendengroep is verward, want het gezin kent de taal, de kinderen gaan naar school en ze hebben een leven hier opgebouwd. Ze bidden dat het niet gebeurt… Ondanks alle gebeden, worden hun vrienden toch het land uitgezet. Fleur snapt het niet. Ze vraagt God waar Hij is en waarom Hij niet luistert. Ze zoekt bevestiging van Zijn bestaan. Ze vraagt aan Hem of Hij zich wil laten zien. Ze vraagt en ze zoekt. En dan leest ze in een Belle dat God van haar houdt, haar de weg wijst en er voor haar is. Fleur ontdekt dat ze naar Hem toe mag komen met al haar zorgen, pijn en verdriet. Als ze dit leest begint ze spontaan te huilen en leert Jezus opnieuw kennen.

Ik weet dat ik er mag zijn, dankzij Belle

Op één van de moeilijkste momenten van haar leven, leest Fleur de Belle die haar moeder voor haar meenam van het christelijk boekwinkeltje in het dorp. En door die Belle staat Fleur nu ontzettend sterk in haar geloof: haar band met God is gegroeid. Fleur staat positief in het leven en durft haar geloof met anderen te delen.

Dit zegt Fleur over Huis van Belle: “Van de verhalen die Huis van Belle vertelt kan iedereen wat leren. Ze laten meiden zien dat ze er mogen zijn. Dat God van ze houdt en er voor ze zal zijn. Huis van Belle geeft je zelfvertrouwen!”

 

Het persoonlijke verhaal van Charlotte

Charlotte is jarenlang onzeker. Als iemand het heeft over mooi zijn, vindt ze dat het niet over haar gaat. Ze denkt dat ze dik en lelijk is. Totdat ze Huis van Belle leert kennen en een blog leest over het thema ‘Als je denkt dat je lelijk bent’. Ze beseft dat ze dat altijd denkt en dat het over haar gaat. Ze leest in de blog dat God haar heeft gemaakt en haar supermooi vindt. Steeds meer beseft ze hoeveel ze denkt dat ze lelijk is. Even later leest ze een andere blog over leugens verbreken in Jezus’ naam. Ze probeert het en blijft het in de tijd daarna constant herhalen.

Een lied geschreven

Ze is nu bevrijd van leugens van de duivel, ook al strijd ze er soms nog steeds mee. Maar Charlotte weet dat God haar gered heeft van een negatief zelfbeeld. Om alles een plekje te geven heeft ze een liedje geschreven

How is it possible that I didn’t see

the beauty that is in me.

When time I looked in the mirror

Why did I feel ugly while that isn’t true?

 

Thank You that You’ve shown me how beautifully I’m made.

Designed by You, just as I am meant to be.

You don’t make mistakes in Your creations.

From the top of my head to my toes I am loved

 

Help to break the lie every time 

the devil tries to wisper in my ear.

‘Cause that’s not what I am made for.

I am made to shine bright for You.

 

Thank You that You’ve shown me how beautifully I’m made.

Designed by You, just as I am meant to be.

You don’t make mistakes in Your creations.

From the top of my head to my toes I am loved

 

I don’t have to change to look lovely

‘Cause You’ve already put the loveliness in me.

I only have to discover it again

and be comfortable in my own skin.

 

Thank You that You’ve shown me how beautifully I’m made.

Designed by You, just as I am meant to be.

You don’t make mistakes in Your creations.

From the top of my head to my toes I am loved

 

Dit zegt Charlotte over Huis van Belle: “Op Huis van Belle leer je op een andere manier naar jezelf en anderen kijken. Omdat Huis van Belle vanuit Gods perspectief schrijft. Dat maakt het heel bijzonder!”

Steun Huis van Belle!

Wil jij eraan bijdragen dat Huis van Belle de komende jaren nog veel meer meiden zoals Fleur bereikt? Steun ons dan! Met een gift of maandelijkse bijdrage help je ons om meiden te helpen zich staande te houden in deze overweldigende wereld. Huis van Belle helpt hen op weg naar God en zichzelf door middel van blogs, het tijdschrift Belle en evenementen.

Cadeautje!

Speciaal voor jou hebben we een superleuk boekje met toptips gemaakt dat je gratis kunt bestellen. Bestel het hier (klik).