Toolkits voor jeugdleiders

In gesprek met tienermeiden

Stel… Er staat weer een jeugdavond op het programma en jij mag de avond opzetten en leiden. Je wilt wel eens de diepte induiken met de tienermeiden van je groep. Soms is het dan heel fijn als er ergens inspiratie te vinden is voor zo’n jeugdavond. Of misschien zelfs informatie en een programma wat je kunt gebruiken? Huis van Belle maakt een mooie set aan tools voor jeugdleiders van tienermeiden. Die tools hebben we zo verwerkt dat je daarmee makkelijk een avond kunnen plannen en voorbereiden. Momenteel is het nog work in progress, maar in augustus vind je de toolkits in onze shop!

Er komen 2 toolkits, samengesteld op basis van de trends onder tienermeiden:

  • Real You over het ontdekken van je eigen waarde, kracht en schoonheid in een wereld die een bepaald schoonheidsideaal oplegt.
  • Real Joy over het zoeken en vinden naar vrede en rust in een omgeving die je onder druk kan zetten en spanning veroorzaakt.

Wat vind je in zo’n toolkit?
De toolkit bestaat uit een handig boekje en ondersteunende materialen. In het boekje krijg je eerst achtergrondinformatie over het thema om je in te lezen. Daarbij vind je ook wat lees-, doe- en kijktips voor jezelf, voor ouders of voor de meiden zelf. Die kun je gebruiken naar wat jij denkt dat goed is. We geven ook een Bijbels verhaal mee. In het boekje vind je een programma voor een jeugdavond. Die avond kun je organiseren voor de meiden (zo is het opgezet), maar ook voor ouders van tienermeiden in je gemeente. Dat kan heel waardevol zijn. Vandaar ook in de toolkits her-en-der tips voor ouders. Passend bij het thema en het programma hebben we werkvormen en materialen (mindmaps, gebedskaartjes, powerpoint sjabloon en dergelijke) gemaakt om in het programma te verwerken. Bij een aantal werkvormen zitten handige invulgraphics of invulkaartjes. Je bestelt de toolkit voor een avond met 20 meiden.

Interesse? Bestel de toolkit binnenkort in de webshop!
Als je een toolkit bestelt krijg je voor 20 meiden ondersteunende materialen (gebedskaartjes, mindmaps, invulvelden). Zo’n volledige toolkit kost € 15,-. Heb je meer materialen nodig? Dan kun je ze los (per 10) bij bestellen! Bestel ze via huisvanbelle.nl/shop